百萬案例☆十多年來越百場見證會 學員獲利百萬☆ 投資課程 股票課程 股票投資 分析技巧 分析軟件  財富增值 移民資金管理 財經分析 : JOMAN心得分享 投資課程,投資分析教學、個股追蹤,趨勢單邊市應用、香港股票行業板塊、滬港通、深港通,Facebook,GOOLE, YOUTUBE分享 恆指、國企、上證、美股、創業板 ,股票投資教學 投資課程 股票課程

查看: 5307|回復: 28

<3維追蹤>技巧增進 研討 第4班(21NOV)- 總結

哈哈!! 又完成一班技巧增進班啦!!

由於我有事情趕不及到場, 好彩有jonas師兄同lala班長幫忙, 我一去到佢o地已經搞好所有事, 而所有同學已經入座上堂了..... 真的好多謝兩位師兄師姐的幫忙 .

由於近期個市很動盪, 但對於我們來說卻是一個很好的時機, 因為正好利用這段時間好好o禁操好技術, 磨利把刀等待時機出動, 經過今天師傅的細心教授之下, 我諗各位師兄師姐對joman老師3維追蹤技巧, 在如何運用技巧上又向前進了一大步. 而我也都希望將來有多些這類型的課程, 幫助各位同學在技巧運用上可以更加快純熟, 運用得更加出神入化. 等我呢個小師妹第日有更多師兄師姐睇住 ...哈哈!! 你地學完之後記得要睇住小師妹呀!!

唔知各位對今次REVIEW班有乜意見, 歡迎各位評論俾意見, 等小妹日後會做得更加好 ....(對我有乜唔滿意都可以講架, 唔係邊有進步呢)

回復 #1 vickychan 的帖子

Vicky C-Je,
I am really wishes to learn 3維追蹤技巧 earlier, but still waiting the date coming . I saw most of the website message and learned some knowledge in stock market from all C-hing & Je + Joman sir, they are so great.
BTW, if any warrants course is coming, pls advise and I will join. Thank you you
回復

原帖由 vickychan 於 2007-11-22 02:05 發表  哈哈!! 又完成一班技巧增進班啦!!   由於我有事情趕不及到場, 好彩有jonas師兄同lala班長幫忙, 我一去到佢o地已經搞好所有事, 而所有同學已經入座上堂了..... 真的好多謝兩位師兄師姐的幫忙 . & ...

仲有冇人講中石油呢????

我上個禮拜去sit in class c2的時侯,

好多同學都仲問緊中石油..............

其實往往主觀願望太強烈的話........

通常都唔會按主觀願望去行的........

例子一: 今期某本雜誌"經x一x"上個禮拜就話要o孔實地產股.....

雖然我都覺得地產好,但都係覺得唔好買住..................

例子二: 財星股評中, 論大師上個禮拜四話#358見低抵買..........

果時$23.x, 佢話短期上望$25.x....

結果呢??

例子三: 我成日都諗住發達, 結果呢????????

回復

""例子三: 我成日都諗住發達, 結果呢????????""

you shall get rich some day.....

回復

回復 #3 bong 的帖子

例子三: 我成日都諗住發達, 結果呢???????? I guess the result is "after 3b skills", we are improving, hahaha:face1800.gif:
回復

and, I also agree that 主觀願望太強烈的話通常都唔會按主觀願望去行的!! next time, I will have a different point of view for that....:face9000.gif:
回復

原帖由 wailaml07A 於 2007-11-22 10:48 發表 and, I also agree that 主觀願望太強烈的話通常都唔會按主觀願望去行的!! next time, I will have a different point of view for that....

主觀願望太強烈往往都會事願與違...........

呢個point正唔正呢?????

例子四:

英格蘭主場唔輸波都有得出線..................

結果呢????

回復

回復 #7 bong 的帖子

英格蘭主場唔輸波都有得出線.................. 結果呢???? haha
回復

回復 #8 wailaml07A 的帖子

所以, 表面同內情真係2件事 . 快 d 到底, 等 12月再玩過
回復

回復 #1 vickychan 的帖子

好讚成攪多的 Review 班,因為有左基本3維追蹤知識,再上
回復

回復 #10 花貓07A 的帖子

昨晚 review了 50 個 港股 cases. :face3700.gif: 睇了 5只 大陸 A 股, 仲有幾只美股. 都係用 3維追蹤 捉出來的. 大家好熱烈, 我地一個月會攪一班的. :face9000.gif:
回復

回復 #2 FRANKIE07D 的帖子

好快會見面啦 , 磨下把刀先啦 :new24000.gif:
回復

回復 #12 Joman 的帖子

知道, 準師傅
回復

回復 #12 Joman 的帖子

请問準師傅, 我幾時可以upgrade to 活躍會員
回復

回復 #14 FRANKIE07D 的帖子

馬上 ok
回復

回復 #15 Joman 的帖子

Thank you very much la
回復

回復 #15 Joman 的帖子

Sorry! Joman sir, is 註冊會員, not upgrade to 活躍會員嗎
回復

C-hing don't talk about 中石油... I didn't listen Joman C-fu don't take this warrants ....I'm die now la...:face5400.gif: ... If I take the couse early I think I don't have this problem la.....:face5300.gif:
回復

Joman C-Fu, 好多謝你傾囊相受心得,只不過仍未能100%接收哂,不過請放心,會苦練:pig14000.gif:
回復

回復 #18 vickychan 的帖子

vicky, 就算是最專業的投資者都會有失手的時候 ......

不用灰心, 機會多的是 !!!

回復

回復 #20 vincentlo07A 的帖子

多謝你呀...師兄:face3600.gif: 我會努力架啦.......:face3700.gif:
回復

I bought #857 warrant. All die and cry....
回復

回復 #22 ivylam 的帖子

Don't cry la me too.... we both :emm11000.gif: learning.....
回復

Thank you Joman C-Full & Vicky, I'm reviewing the notes......now, you see, I ask less than before!because I understand more!
回復

回復 #24 Cat07B 的帖子

Next step: Gain more, contribute more
回復