百萬案例☆十多年來越百場見證會 學員獲利百萬☆ 投資課程 股票課程 股票投資 分析技巧 分析軟件  財富增值 移民資金管理 財經分析 : JOMAN心得分享 投資課程,投資分析教學、個股追蹤,趨勢單邊市應用、香港股票行業板塊、滬港通、深港通,Facebook,GOOLE, YOUTUBE分享 恆指、國企、上證、美股、創業板 ,股票投資教學 投資課程 股票課程

打印 上一主題 下一主題

2007年 <3維追蹤>牛熊市股票投資課程學員評價

原帖由 laura07D 於 2007-12-24 17:06 發表 剛上完3課的 “3維追蹤” 班, 這理論都算好深奧, 最得著的是學識睇图, 起碼而家 會認真睇下图表中边日升边日跌 ---- 學習學習 ! 最易明的可算是 7步曲, 因為图形簡單明顯 (但當然 ...

個零月, 已賺返學費, 如果不是之前(未學3D)坐艇就更加.........
回復

回復 #101 denvertsang07B 的帖子

你都好叻吖, 個零月就有成績 ! 我學咗之後重未入過市呀 ! 你係咪都掌握到 "3維" 啦 ?
回復

"3維"我仲努力學緊, 不過起碼識看k線及set cut lost point
回復

回復 #103 denvertsang07B 的帖子

C-hing請問K線係咩哩呀!:face3800.gif: :face3800.gif:
回復

slimboy07C ,stephen07D ,,frankie07d ,howong07d ,,lyy07D ,laura07D ,denvertsang07B, 大家好 !\

多謝大家意見

在這波動劇烈的個零月之中賺回學費是不容易, 3維追蹤 是教分段投資, 不像 warrant 堂是 教對沖及方向式投資分析 ( 即買上可以, 買跌都可以 ) .

好多同學之前是聽 報紙 及 收音機 或 朋友的 "貼士 " 買賣. 

(1) 我見到 既你 大家開始 相信 " 升勢展開前是有部署, 急跌成勢有原因"

(2) 開始明白散戶不一定輸硬比大戶, 我地仲可以通過分析

(3) 仔細研究 日線圖的 圖形暗示, 以系統方式捕捉 出入市位

(4)  "掌握股價起動前的技術走勢

你地在進步之中

有技術分析功底的同學認為的講得太慢及淺, 但是對從未使用技術分析 (如平均線 及 指標 入市法 ) 的同學佢認為 深左. 做導稍要平衡一下, 所以

1) 每月的策略及市況追蹤班, 當中是迫你從做功課用改善自已的分析力

2) 2008年新一輪的 <3維追蹤> 加了一堂基本技巧入門課.

同時, 我的網站所以有 [ 3維追蹤團體班實習場 ] 讓大家分享心得, 學得快的 幫一下學得慢的.

邊處有一個網站好似 呢度 0甘, 提倡 亙助亙愛的..... 有貢獻的學生仲會比導師沒有條件 0甘, 帶佢一段時間, 過佢幾招. 有成績的, 仲有一個 免費 課程送比佢... 

我相信 香港 只有 <股海3個白武士>做得到

勤力 的朋友應該比 懶散 的得到更多

願意付出 的應比 貪心 的應回報更大

回復

回復 #105 Joman 的帖子

HeHe, 我係願意付出的懶人 !!!

不過3維追蹤真的很好用,

要再一次多謝 Joman 師父無私的教導 !!!

回復

Thank you!

Joman, after learning your 3維追蹤7d課程, i'm appreciated for your skill and teaching method. Although it's still 一條漫長

漫長的路, but 我不會放棄. I'll work and do more charts to improveand keep up myself.

不再做大鱷的dim sum.

Learn and earn more & more...........   

Jady 上

回復

Thank very much !

:emm22000.gif: :emm22000.gif: Joman is a very good teacher. This course I learn many many... and very useful
回復

<3維追蹤>學員評價

上完3維追蹤,我才知道一幅圖可以看到那么多的資料. 對一竅不通的我真的感到很充實. 但 D notes 我覺得可以做好 D. 例如理論同圖例分開各一份, 每頁都加上 page number, 講理論時一講到圖例就 refer to 圖例那份的那頁. 那樣做就可以 save time D La! . 可以留下多D的 time 講圖例. 但我還想知多D環球經濟的知識,我覺得識分析環球的經濟,資金流向,互相影響的利弊 ,才更分析得切底. 例如美金同日元的關聯,什麼事情影響油價,金價升跌...etc. 上課我知道無可能可以講到,因為不是一兩天可以學得晒的事. Joman C-fu你可否每週 post D 有關這類的知識 or 有那類書籍可以推薦嗎?
回復

C-fu, 多謝你提供一個咁好嘅學習平台俾我哋,上完課仲繼續有 back up,真的非常感謝你!!! 感謝能夠成為你嘅徒弟!!! 絕對不會浪費上天的恩賜,我要成功! 努力! 加油! ** 繼續學習,認真實踐**
回復

上完3維追蹤之後,我對所持有的股票有了一定的應識 ,多謝 Joman 師父無私的教受,他人品好、沒架子又有問必答 ,如果早些上倒3維追蹤課程,我就唔駛在這兩次跌浪市裡唔識走貨啦!e家變
回復

上完3維追蹤之後,我對所持有的股票有了一定的應識:emm10000.gif: ,多謝 Joman 師父無私的教受,他人品好、沒架子又有問必答:face3800.gif: ,如果早些上倒3維追蹤課程,我就唔駛在這兩次跌浪市裡唔識走貨啦!e家變
回復

都話阿sir 好人架啦, 真心真意想我地都學到嘢. 天下沒免費的午餐, 但 joman 那裡就是一個廉價午餐, 既有阿 sir 敎學, 又有師兄姐指點, 真係物超所值.
回復

3維追蹤是好的課程

3維追蹤是一個極之好的課程 , 阿sir(超級股神)年賺過千萬就知喇. 升市跌巿都可以賺錢, 真利害. 對一竅不通的我真的感到很充實. 須然我暫時末足到個重點 (我比較蠢 ,小時讀書不成) , 但相信等多一兩個月的努力一定可以好似阿sir年賺過千萬 , 成為阿審股神 , 所我都報讀了warrant course 及將會上每月硏討班. 希望各師兄師姐多多指教 .
回復

師父很風趣...會因我地能力去不段教我地重復重復講解到明...不過都係覺得時間不夠...睇即時盤沒教a

不過講真...3維真係另我用一個新角度去睇股市...真係好深丫 

回復

勢.術.法.

三維..實在是一套不可多得的技術,簡而準是三維的特色..(簡單我自己認為,精準就有目共睹啦)

未上堂前常常贏粒糖,輸間廠.搞到身心俱疲...但上完二堂後,(雖然未能完全掌握)賺到

錢之餘...最好係..set好止賺,止蝕位之後...可以放心去街街,多好多時間用..(即是多d時

間去搵錢)

回復

回復 #116 aiwa889907c 的帖子

師兄請問三維追蹤技巧是否很易掌握,聽你所講唔係敢難 bor,係咪好易 set止賺,止蝕位。
回復

回復 #94 frankie07d 的帖子

Totally agree.
回復

回復 #118 raymondkkyip07D 的帖子

英雄所見略同 bor
回復

回復 #117 fatchuenfat 的帖子

aiwa889907c 說法全對

3維追蹤技巧是否很易掌握這個問題, 就真是視乎你理解及運用

3維追蹤是多角度, 多方面的全新技巧

你放心 bor, 有c-fu, c-hing 及 c-je 幫忙扶持學習 + 自己多做功課就會事半功倍 ...

要有恆心呀

回復

回復 #120 frankie07d 的帖子

Totally agree.
回復

回復 #117 fatchuenfat 的帖子

fatchuenfat .. 你好..未上堂前我也曾懷疑是否有這樣的技術,上完堂後..其實也有 迷亂了一段時間,幸好有Joman師父及眾師兄,師姐提點.加上在股 票市場上的獎勵..才不致半途而廢. 至於難與易..相信愚魯如我,只用數月時間也可利用"3b"學懂撈底. 止賺和止蝕..相信你不久將來,會體會到今天我所寫的.
回復

學了三維追踪後, 明白到之前點解輸, 今後要百倍贏番. 以前一跌就入, 再跌就沽. 現在用3B, 識得見訊號才行事. 把握大了. 不需日日買賣, 找到好機會才入市. 多謝Joman及各師兄之教導. 我希望大家在看Joman及其他師兄姊post圖時, 不要只看建議, 留意及研究他們圈图的方法和原因, 一定獲益良多.
回復

回復 #120 frankie07d 的帖子

Frankie 半日師兄,你進步很快呀;我知自己太懶了,現在至開始看圖,不過有心唔怕late嗎! joman師傅好用心敎我哋,我唔會《姑父》師傅嘅;見到你哋每個都得,我會加快努力 其實都幾感動架,上次茶會各師兄師姐都好有心幫助我哋,見到個個都好無私敢付出:face3900.gif: 我會:emm11000.gif: 了
回復

回復 #124 angela07D 的帖子

大家都是同門師兄弟姐妹嗎, 無分彼此, 互相扶持, 這也是 Joman c-fu 的理念

妳已是 c-je la ... E, F 班準備要開課了 ...

多做功課, 多運用3維技巧, 比啲心機 不日必成大器

回復