百萬案例☆十多年來越百場見證會 學員獲利百萬☆ 投資課程 股票課程 股票投資 分析技巧 分析軟件  財富增值 移民資金管理 財經分析 : JOMAN心得分享 投資課程,投資分析教學、個股追蹤,趨勢單邊市應用、香港股票行業板塊、滬港通、深港通,Facebook,GOOLE, YOUTUBE分享 恆指、國企、上證、美股、創業板 ,股票投資教學 投資課程 股票課程

打印 上一主題 下一主題

2007年 <3維追蹤>牛熊市股票投資課程學員評價

Hi! Wingn07c, ivylam07d, mickerica08E,MSH07C,Maureen07D,fatchuenfat08E,

我同 samuel 師兄 討論一番大家的意見.

有教無類, 是先賢之德.  有心者, 應多得.

有人言:

1) 先開槍 , 後瞄準. 永遠楂住支熗唔開火, 瞄到幾準都冇用. 反之, 第一熗唔準, 起馬你會知有幾唔準

2) 所以要做功課, 唔好怕圈錯. 一次會比一次好

3) 先主動, 後互動.  好好運用 呢個免費的 網站. 亙相交通. 所以, 你多做功課及發言, 我會把你列為好友, 打下電話比你鼓勵.

亦可參加 每月市況策略班, 分析當前圖例, 增進技巧.

JOMAN 

回復

訓示得好!..................先主動,後互動.

訓示得好!收到喇C-FU,2008年加緊努力,多做功課及發言,先主動, 後互動.永遠楂住支熗唔開火, 瞄到幾準都冇用.
回復

回復 #1 Joman 的帖子

hi, 我是三維追蹤新手上路OM07B, 上了課,又上了Joman 老師的免費指導課. 懶惰的我做了第一次功課, 哈哈, :icon14.gif: :icon14.gif: :face3800.gif: 多謝三維追蹤. 我第一次賺錢(以前基金賺錢,股票輸大半):as1.gif: :f04.gif: 有證明架!! 20, 21, 入1800 今日 23, 23.45 走一半, 剩低大可上望, 安心不穿22不走.:new24000.gif: D Friend 都話我 (+ 股壇成日輸 +) 點解醒咗?? :01500000.gif: 因為我學習三維追蹤; 第一次功課:【1800隻大老鼠食芝士故事】 半桶水,都好開心. :em001000.gif: 再次多謝Joman 老師的指導!! Thanks a lot!!!
回復

psyick07C, 你好,:face5300.gif: 你講得啱, 我(+ 股壇成日輸 + OM07B +) 就係最佳反面教才,:face7000.gif: 唔上三維追蹤睇師兄姐心得;上完課又唔做功課.............結果成手貸:face5400.gif: :face5400.gif: :face5400.gif: (32000, 29000入):face5100.gif: 家下追返一 D 咋, 真係慘過用枝槍射自己. :face2500.gif: 以後我地要多上三維追蹤網學習.:xmas14.gif: 做功課.............:face1000.gif:
回復

回復 #154 OM07B 的帖子

多d上來大家研究下同多d上下市況班啦, 好快你就可以磨利你把刀架啦:face9000.gif:
回復

Joman c-fu 的大家庭, 他的門生即是一家人嗎 ... 互相扶持, 團結是力量 ...
回復

同 意同意!:emm11000.gif:
回復

我之前高位入埋D細價股, 真係成”褲”都係.....
回復

細價股

風險大﹔跌 得 厲 害 港 股 持 續 下 跌 , 連 續 5 日 出 現 「 陰 燭 」 , 兼 且 成 交 大 增 , 是 典 型 的 沽 貨 散 水 格 局 。 重 磅 股 亦 輪 流 被 插 , 應 該 輪 到 中 資 金 融 股 將 會 再 現 沽 壓 , 此 板 塊 之 走 勢 再 度 令 人 憂 慮 。
回復

首先要多謝 Joman 師父悉心教導, 眾師兄姐們用心幫忙, 及*三維課程*實用性高. 我係由九月份開始買賣股票, 之前也在06年時都有跟人買過 941,抽過 2628, 3988, 3323.等. 我經驗係 *買个樣, 个樣就唔郁或跌(大跌). 只聽一些股評名人之言, *又出又入, 又得个吉*. 時時 高楂唔沽 等回家!! 好彩 係綱上找到 3B 綱頁, 經過一段時间與 Joman師父, 師兄姐互助,互動交流及直接事實印証後, 馬上發現 *三維追踪* 嘅實力. 係学3B skill 前, 錯過咗好多机会, 幸好, 剛学完就又係另一个机会嘅來臨, 以為遲咗, 原來 3B skill 係適合怎何時候. 3B skill 係咪好深奧, 恕我直說: 年青人,上班一族 (易明), 主婦們就要問多一D. 但必須 多練習, 多修正, 才能運用自如. 這套工具, 沒有 有效期, 可用在其它地方, 如, 美股, 貨幣, 黃金, 期油..etc.. 終生受用, 傳終接代 !! 最後, 我自己希望 3B 成為一个強勁社區, 助人自助, 將Joman 師父獨特嘅 3B skill 發揚光大…
回復

好多謝個朋友介紹我認識C-FU, 讀完呢個course後,希望大家繼續一齊研究投資理論,我之前經常犯出入市timing 唔對,搞到損手爛腳,而家終於有d concept了.我會繼續跟隨的,多謝C-FU同各位C-HING C-JE!
回復

回復 #151 Joman 的帖子

Joman C-fu,. 明白, 以後都要多做功課,多交流,練好d槍法.:emm46000.gif:
回復

我係新手,好多野都唔識,見人買股票賺到錢,所以又想學買股票,於是報讀<3維追蹤>,我覺得課程好實用,不難掌握,雖然唔係明白哂所有野 (因為小弟比較蠢) ,但起碼學識幾時入市,幾時要走,唔駛好似其他散戶亂咁買。小弟會依照師父所講,做功課及溫習,日後用<3維追蹤>系統買股票都比較有把握。
回復

i only hv 2 months experience in stock market need to accumulate money and do more practice first! then aim, shoot!
回復

原帖由 kevinyu08E 於 2008-1-8 17:30 發表 我之前高位入埋D細價股, 真係成”褲”都係.....

身同感受啊!

回復

回復 #165 anita07C 的帖子

Dear Anita 我都係.
回復

回復 #164 d08e 的帖子

d08E, i love the pic of your kitten... hands up!!!!!!!
回復

Joman 師傅,

希望你的白武士小學能早日建成, 更衷心感謝你無私付出的白武士精神, 把自己多年股海及有關的經驗教導我們, 我會把握這次機遇, 好好運用你傳授的秘芨勤加練習, 他日有所成後定必盡一點棉力
回復

謝謝

我終於上左F班第一堂啦﹐首先要多謝師傅詳細的解釋﹐令我明白到甚麼叫Discount Rate, etc 及一些簡單的技朮﹐e.g. EMA, MACD, etc.

真的要多謝Vicky班長﹐她整晚很忙﹗及Samuel兄的Basic Analysis.

小弟終於看見漂亮的lala je, 黃金強人-Jasper, 賺第一桶金的Frankie 師兄等

世界真細小﹐竟然在這班內碰見以前的同事.... Yeah... 一同賺大錢啦喂﹗﹗

好期待上Remaining classes

回復

我又講句先...

去年11月上過 workshop, 我知一定要學 3B but 我比較節儉, 自我承諾當發了雙糧後便報讀... 奈何正正是由於遲讀的緣故 + 15/1 才 register & start browsing website, 上週劫數難逃... 原則關係, 若可再重選一次, 結果也是一樣吧......

之前學過 investment knowledge, 基本分析, 技術分析, 波浪相位理論, 期權... 沒料到預備班讓我溫故知新, 有很多得著. 萬分期待師傅獨家的 3B追蹤. 已請了假喇, 最後一課之後, 可貼市研究研究.

喂, 你隻龍蝦, 下次相認到猛人早單聲吖; 抑或師兄師姐們作自我介紹 ?

在 3B , 我看到的是 team spirit + support + encouragement + joyful 的五星級的家 ~ Keep on, Kero ~

回復

回復 #170 Rilakkuma08F 的帖子

好多謝你對3B既支持, 如果無你們各位學員既支持,:face3800.gif: 我諗我地都唔會做得咁好咁開心.....希望你可以ENJOY 我地個大家庭....:new32000.gif:
回復

磨利刀~磨利刀~準備斬市
回復

昨晚上了第一堂,資料實用,攪清很多既念,正.班長同c-fu念得周到,連蛋糕都預備好,細心
回復

回復 #169 harvey_lai08F 的帖子

龍蝦兄, 你太客氣喇, 這個大家庭還有很多有實力的大師兄, 大師姐嫁, 他/她們都好 nice 嫁

我地齊齊發掘 3維追蹤  的潛力吧! 往後的堂要多留心及去練習, 日後還要多幫助其他同學呀 

回復

Rcp08F 該用戶已被刪除
回復